top of page
bentes logo_edited.jpg
Lyyski-logo_svart_360x105mm.png
Namnlös design (5).png
cebf6be2-7183-414b-a7d3-bd513c2840b5.jpg
Namnlös design (10).png
Namnlös design (6).png
logo1.png

Emil i lönneberga 2017

Föreställningar som bl.a visats:
 

Karlsson på taket 2018

Bentes historia:

Hösten 1991 föreslog Ulf Schröder att Ålands Ungdomsförbund skulle utreda förutsättningar för en sommarteater i förbundets regi. Styrelsen var med på noterna och en arbetsgrupp tillsattes. Förhandlingar med bland annat Badhusparken i Mariehamn och Jan-Karlsgården (Museibyrån) gjordes, men som dock inte resulterade i något konkret.

I Eckerö i Överby fanns en nyrenoverad bondgård där ägaren, Lars Eriksson aviserat att en kulturell verksamhet på gården kunde vara ett alternativ för framtida verksamhet. Mirjam Öberg inspirerades till den grad av såväl plats som om gårdens historia att pjäsens synopsis var klar efter hennes första besök på Bentes.

Den 9 juli 1992 var det premiär på ”Fransk afton på Bentes” med Mirjam Öberg som pjäsförfattare och Vibeke Voigt som regissör och Ulf Schröder som producent. 18 skådespelare stod på scen –hedersordförande Fjalar Eklund som Bentes-bonde med Ninna Schröder som hustru, Kaj Lybeck, Hannele Vaitilo, Viveka Karlsson, Marika Karlsson, Solveig Schönberg mfl. À la votre santé (skål) ekade över Bentes då Robert Liewendahl bjöd på snigelmiddag med kvällssol och mygg!

bottom of page